keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Aina löytyy hyvä syy syödä

Vapaapäivän kunniaksi päätin leipoa tonnikalapiirakan. Etin ohjeita netistä, mutta päädyin sitten muokkaamaan niitä paremmin omaan makuuni sopiviksi pääasiassa vaihtelemalla täytteitä. 

Taikinaan tulee 
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
½ dl vettä
  
Voi ja jauhot nypitään muruksi ja vesi lisätään tämän jälkeen ja taikina sekoitetaan tasaiseksi

Taikina taputellaan voideltuun vuokaan

Tässä mun piirakkatäytteen raaka-aineet: kevytkermaa, aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa, purjoa, suolaa, pippuria ja tietysti tonnikalaa. Kuvassa on vain kaksi tonnikalapurkkia, mutta lopulta laitoin kolme (huom. mun käyttämät purkit oli aika pieniä)


Täyte kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja piirakkaa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia

Lopuksi ripottelin pinnalle tilliä. Piirakan kannattaa antaa vetäytyä ja jäähtyä kunnolla!
Nyt piirakka alkaa olla tarpeeksi jäähtynyt, joten lähden testaamaan maun!

Yours, anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti