sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kevät

Ulkona on niin uskomattoman kaunis ilma, että jotenkin tuntuu, kuin millään muulla ei olisi väliä. Auringonpaiste tyhjentää ajatukset ja mielen niin tehokkaasti, että väkisinkin oppii elämään hetkessä.

Kun mä suljen mun silmät, kaikki on oranssia. En näe mitään ympärilläni, mutta kaikki äänet on helpompi kuulla. Kaikki äänet, jotka siihen hetkeen kuuluvat: haukkuva koira, laulavat linnut. Juna kolisee raiteillaan satojen metrien päässä, jossain äiti kutsuu lastaan nimeltä. Auto kääntyy naapurin pihaan, sora rahisee. Vesipisarat putoilevat räystään reunalta, vesi solisee katukaivossa. 

Hajuja on mahdoton olla huomaamatta: naapurin mummo on taas leiponut. Oman äidin lihapata tuoksuu ulos asti ja sekoittuu lämpimään kevätilmaan ja kuivan asvaltin tuoksuun. Pienenä mulla ja Iipulla oli tapana varmistaa, koska kesä on tullut. Me painettiin kämmenet asvaltille ja kokeiltiin, miten lämmin se oli. Asvaltti ei lämpene pelkästä kevätauringosta, joten äsken kun kokeilin saatoin silti todeta, ettei kesä ole vielä hetkeen tulossa. Asvaltti oli kylmää, mutta aurinko lämmitti kämmenselkää siitä huolimatta. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, Iipu. Niin kuin aina ennenkin.

Mä en tiedä, mitä mä olisin ilman aurinkoa. Keväällä sitä vaan aina ymmärtää, miten paljon sitä rakastaa. Talvella saattaa olo olla ihan okei, mutta kun aurinko alkaa paistaa tajuan taas, miten paljon olo yllättäen helpottuu. Kai siihen synkkään oloon tottuu talven aikana - ei ymmärrä tarvitsevansa valoa. Nyt kun sitä on tarjolla yllin kyllin, tuntuu kuin jokainen lihas rentoutuisi yksi kerrallaan ja veri alkaisi kiertää tulpanopeudella. Silmät loistavat, ja kaikessa ympärillä olevassa voi nähdä jotain kaunista. Koko sielu tavallaan aukeaa ja purkautuu siitä pienestä mustasta sykeröstä, joka siitä on talven aikana tullut -  sitä energiaa suorastaan imee itseensä.

Nautinnollista kevätsunnuntain jatkoa kaikille :)

P.S Edelleen haluaisin lisää vastauksia KYSELY ABEILLE - postaukseen! Blogini tilastoista näen, että postausta on käyty katsomassa yli 200 kertaa, mutta silti vastauksia on tullut vain muutamia :( Vastailkaa kiltit edes lyhyesti sinne jotain. Ei haittaa, jos ei osaa kaikkiin niin tarkasti vastata :)

Yours, anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti