keskiviikko 29. helmikuuta 2012

KYSELY ABEILLE

Teen tälläsen lyhyen kyselyn, johon toivon mahdollisimman monen abiturientin vastaavan :) Oon vaan utelias kuulemaan, millasia jatko-opintosuunnitelmia teillä on. On kauheen vaikee saada sellasta yleiskuvaa siitä, mitä porukka meinaa elämällään tehdä, kun ei itse oikeen kuule muiden kuin parhaiden kavereiden suunnitelmia. Eli vastatkaa lyhyesti (tai pitkästi) seuraaviin kysymyksiin tän postauksen kommenttiboksiin. Voitte esiintyä omalla nimellänne tai anonyyminä :)

1. Mihin aiot hakea/ haluaisit opiskelemaan lukion jälkeen?
2. Aiotko pitää välivuoden? (tarkoitan siis sitä, että et aio hakea mihinkään tänä keväänä)
3. Mikä on unelma-ammattisi ja miksi? Jos teidän toiveammatit on jotenkin harvinaisia, niin selittäkää lyhyesti, että tiedän mistä puhutaan :D 

Edit// Kokoon näistä vastauksista sitte jonkulaisen listan, mistä näkee vähän millasia ammatteja ja kouluja ootte suunnitellu :) Ihan huvikseni vaan :D

Yours, anni

15 kommenttia:

  1. 1.Ajattelin hakee SAMKiin sosiaalialalle ja jos tänne en kuitenkaan pääse haen hoitoalalle ja erikoistun sitten terveydenhoitajaksi koska sillä saa samalla sairaanhoitajan pätevyyden eli voi tehä enemmän ja erilaisia hommia.

    2.Aion hakee eli ei sinänsä koske mua, mutta jos en pääse mihinkään sisään ja syksyn haussa käy yhtä huonosti niin sit se on edessä. En kuitenkaan haluu miettiä viel sitä vaihtoehtoa ettei mihinkään pääsis.

    3.Viimesen kymmenen vuoden ajan oon haaveillu valmistuvani lastenhoitajaks tai lastentarhanopettajaks koska oon aina tykänny tosi paljon lapsista ja niiden kanssa leikkimisestä ja niiden hoitamisesta, mutta nyt oon alkanu miettii et oisko sittenki parempi mennä esimerkiks lasten neuvolaan töihin, koska en oo varma jaksaaks sen jälkeen enää leikkii omien lasten kanssa iltaa jos kaikki päivät on jo päiväkodissa kauheen lauman kanssa ja kuuntelee sitä huutoo ja meluu.

    VastaaPoista
  2. Mun suunnitelmat muuttuu viikottain ja löydän kokoajan uusia mielenkiintosia opiskelumahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä näyttää että haen lukemaan yliopistoon uskontotiedettä ja ehkä bilsaa.
    Oon ala-asteella ja ylä-asteella aatellu aina, että musta tulee hammaslääkäri, mutta lukiossa tajusin ettei lääkis ole todellakaan mua varten. Siksi haen myös ammatikorkeeseen opiskelemaan suuhygienistiksi.

    Toivon todella et pääsen jonnekkin sisään, sillä välivuosi ei ole mitenkään suunnitelmissa. Luin jostain, että viimevuonna alle 40% abeista meni/pääsi suoraan opiskelemaan :O

    T: Hanna

    VastaaPoista
  3. Kiitti vastauksista :)

    Laura: Sun lastenhoitajahaaveista oonki lukenu sun blogista jo aikasemmin :) Ymmärrän muuten täysin ton ajatuksen, et jos sitte ei omien lasten kanssa jaksa touhuta, kun on jo koko päivän muiden lasten huutoa kuunnellut... Toivottavasti ajatukset selkenee sitte pikkuhiljaa :)

    Hanna: Tuli ihan yllätyksenä toi uskontotiede :D Mut kuulostaa hyvältä :) Suuhygienisti on varmasti hyvä vaihtoehto, jos ei lääkiksen kautta halua mennä, sillä eihän se kaikille sovi :) Itteki luovuin eläinlääkisideasta, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu... Mäkään en haluais välivuotta pitää, mut eihän sille sitte mitään voi, jos se tulee eteen :(

    Onnea molemmille pääsykokeisiin ja muihin :)

    VastaaPoista
  4. 1. Haen opiskelemaan psykologiaa Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistoihin.

    2. Välivuosi on vaihtoehto ainoastaan, jos en pääse sisään. Välivuoden aikana aion mennä avoimeen yliopistoon ja opiskella seuraavan vuoden psykologian pääsykokeeseen.

    3.Toiveammattini on psykologi. Unelmatyössäni työskentelisin psykiatrisilla poliklinikoilla mielenterveyden erikoispalveluissa kuten akuuttiosastoilla tai syömishäiriöklinikoilla. Haluaisin myös olla mukana esimerkiksi kovan trauman jälkipuinneissa eli työskennellä jonkinlaisena traumapsykologina. Lisäksi neuropsykologia kiinnostaa kovasti, joten ehkä vielä joskus psykologiksi valmistumisen jälkeen opiskelen neljän vuoden erikoistumisjakson neurolla.

    VastaaPoista
  5. 1. Haen ensisijaisesti Turun yliopistoon englantilaista filologiaa (kielitiedettä) opiskelemaan. Tää on ollu mulle selvä valinta jo ainakin lukion alusta asti ja pääsykoekirjat ovat olleet kiinnostavimpia oppikirjoja mitä olen ikinä lukenut, joten taitaa olla oikea ala mulle :D Toiselle sijalle menee Tampereen yliopiston sama ala, mutta koska pääsykoekirjat ovat molemmissa erit, jää tampere vähän vähemmälle...
    2.Pidän välivuoden jos en pääse opiskelemaan. Viettäisin välivuoden ulkomailla :)
    3. Mulla ei ole varsinaista unelma-ammattia, mutta luultavasti minusta tulee kääntäjä, tulkki tai englanninopettaja :)

    -Pipsu

    VastaaPoista
  6. Pipsu: Mietin ittekin joskus lukion tokalla ihan samaa alaa, mutta se sitte jotenkin jäi ton bilsan varjoon... Aion opiskella kyllä englantia sivuaineena, koska haluan tulevaisuudessa ulkomaille töihin :) Viettäsin kans mielelläni välivuoden ulkomailla, mut haluaisin silti samalla opiskella avoimessa ylipistossa, eli jäisin varmaan Suomeen :) Onnea pääsykokeisiin, toivottavasti pääset sinne, mihin haluat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Haluaisin opiskella erityispedagogiikkaa (erityisopetusta) ja saada erityisopettajan pätevyyden. Aion hakea ainakin VAKAVA-kokeen avulla mm. Turkuun, Raumalle ja Tampereelle.

      2. Välivuosi on vaihtoehto jos en pääse sisään. Tottakai yritän välivuoteni aikana opiskella esim. aikuisopistoissa kursseja ja käydä töissä.

      3. Haaveammatteja on ollut monia monia kuten asiaan kuuluu :D mutta pysyvin on ollut opettaja. Opettajana saisi luoda omia metelmiä miten opettaa ja nähdä lasten kasvavan ja oppivan. Kuitenkin haluaisin tavalliseen opettamiseen vielä vähän enemmän haastetta, ihanteena olisi päästä opettamaan johonkin kouluun pieneen erityisluokkaan niitä lapsia, joilla on ongelmia oppimisen ja/tai elämän kanssa, esim. autistisia lapsia. Koska kyllä, minusta lapset ovat kiehtovia :D

      Poista
  7. 1. Aion hakea Kisakallion urheiluopistoon ja valmistua liikuntaneuvojaksi, ja sen jälkeen opiskella personal traineriksi. Personal traineriksi valmistuakseni minun on käytävä kursseja, joita järjestetään monessa kaupungissa, kuten Helsingissä, Turussa ja tampereella jne.

    2. Pidän välivuoden vain, jos en pääse mihinkään opiskelemaan. Käyn luultavasti Kisakallion tai jonkin muun urheiluopiston kurssin, josta saan pisteitä hakiessani myöhemmin uudestaan Kisakallioon.

    3. Minulla on ollut monia haaveammatteja, kuten liikunnanopettaja, palomies, poliisi,ensihoitaja jne., mutta lukion aikana personal trainerin ammatti alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Erikoistun luultavasti sairaalloisen ylipainoisten ihmisten kanssa työskentelyyn, sillä ylipaino on yhä suurempi ongelma maailmassa, ja haluan auttaa ihmisiä ymmärtämään hyvän fyysisen kunnon ja terveyden merkityksen.

    ~ Kali

    VastaaPoista
  8. 1. Pyöriteltyäni ajatuksiani tässä talven mittaan olen tullut siihen tulokseen, että haen lukemaan biologiaa ensisijaisesti Turkuun. Toisaalta myös valokuvaajan ammattikin kiinnostaa, mahdollisesti haen siis sitäkin opiskelemaan...

    2. Välivuosi on edessä vain, jos en mihinkään pääse. :)

    3. Mä en oikeestaan tiedä mikä mun unelma-ammatti tällä hetkellä on.. Tarkemmin ajateltuna aika pelottavaa. :D Mutta biologia, luonto, eliöt, ympäristö (erit. ihmisen vaikutus), kaikki noi kiinnostaa. (Pienenä se unelma-ammatti olikin kasvitieteilijä. :D) Toisaalta myös luovat jutut on sydäntä lähellä, kuten valokuvaus ja käsityöt.. Hmm, eli varmaan katson mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas yksi biologiasta kiinnostunut :D Oot hyvä niin monessa asiassa, että voi olla vaikea päättää, mistä haluaa itselleen lopullisen ammatin :D Toisaalta jos oot kiinnostunu sekä biologiasta että valokuvauksesta, niin voihan sitä luontokuvausta siinä biologin työn ohella harjoittaa ;)

      Mulla ittellä bilsan yhteishaussa ykkösenä Helsinki, mutten usko sinne pääseväni, joten seuraavana on sitten Turku, jonne pääsee vähän helpommin :)

      Poista
  9. Valmistun keväällä ylioppilaaksi sekä ammattiin. Jatko-opinnoista ei ole tietoa juuri ollenkaan, sillä en oikein osaa päättää mitä haluan seuraavat 40-50 vuotta tehdä. Tilanne on kamala, sillä tiedän, että ellen nyt lähde opiskelemaan, en tee sitä koskaan. Nykyinen alani ei ole ehkä se paras mahdollinen vaihtoehto itselleni, mutta ompahan ainakin ammatti. Jollen minnekään pääse, teen luultavimmin töitä, vakituinen paikka tiedossa, mikäli intoa riittää.

    Tahtoisin joskus olla yrittäjä ja perustaa oman yrityksen. Tosin en tiedä vielä minkä alan. Päässäni olen pyörinyt mm. fysioterapeutin, urheiluhierojan sekä kosmetologin ammatit. Jokaisessa sekä hyvät että huonot puolensa. Opiskelemaan en halua lähteä kauas, sillä Pori vetää puoleensa ja tuntuu turvalliselta pysyä täällä. Ikävä kyllä Porissa ei taida mennä ensimmäistäkään hierojakoulutusta, ja lähin Urheiluhierojakoulu sijaitsee Tampereella. Fysioterapiaa voi opiskella SAMKissa, mutta sisään pääsy saattaa olla ongelmana.

    Hieman epäselvä vastaus, toivottavasti pääset pääni sisään edes hieman! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi tai ei, kyllä mä tiedän kuka sä olet :D

      Jos et kerran halua lähteä kauas opiskelemaan, kannattaa sun ehdottomasti ainakin sinne SAMKiin yrittää. Ainahan kaikkiin kouluihin joku pääsee, joten miksei se joku voisi olla just sinä :) Tietysti pääsykokeisiin täytyy valmistautua ajatuksella ja huolellisesti... Ei mullakaan oo minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä opiskelemaan sinne, mihin eniten haluaisin, mutta aion silti yrittää. Ei siitä haittaakaan ole :) Loppujen lopuksi Tamperekaan ei ole mitenkään ihan HIRVEÄN kaukana, ja voihan sieltä tulla kotiin vaikka joka viikonloppu, jos mieli tekee :)

      On muuten hyvä, että sulla on työpaikka valmiina. Aika moni murehtii, mistä saa töitä, jos edessä on välivuosi. Että ainakin sulla on varasuunnitelma :)

      Poista