sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Suunnitelmia välivuodelle

Jos käy niin, ettet pääse mihinkään opiskelemaan (mitä pidän kylläkin melko pienenä mahdollisuutena), aioitko muuttaa Hesaan/Turkuun/Tampereelle yms isompaan kaupunkiin vai jäädä Poriin/Ulvilaan ja lähteä kauemmas vasta kun alotat opiskelun? :)

Ensinnäkin kiitos tästä kommentista ja kysymyksestä. Olen puhunut varasuunnitelmistani melko vähän eli tää oli ihan hyvä kysymys! 

Hain siis bilsan yhteishaussa Helsinkiin, Turkuun, Jyväskylään ja Ouluun tässä järjestyksessä. Aluksi ajattelin, että menen suoraan siihen kouluun mihin pääsen, mutta nyt oon alkanut epäillä tätä suunnitelmaa Jyväskylän ja Oulun osalta. Saattaa siis olla, että jos pääsen vain Jyväskylään tai Ouluun tai molempiin, en ota paikkaa vastaan. Eli toisin sanoen jos en pääse Helsinkiin tai Turkuun, pidän välivuoden. Tässä tulee syy: En halua opiskella koko kouluaikaani Jyväskylässä tai Oulussa, joten jos aloittaisin nyt syksyllä jommassa kummassa, hakisin silti ensi keväänä uudestaan Helsinkiin ja Turkuun. Vaikka opiskelisin vuoden Jkylässä tai Oulussa, en saa niistä mitään "lisäpisteitä" ensi kevään hakuun. Tietysti käydyt kurssit säilyisivät eli olisin vuoden päästä Helsingissä tai Turussa aloittaessani jo suorittanut kursseja enkä olisi jäänyt niin sanotusti vuotta jälkeen. Silti tällä hetkellä tuntuu, että jätän vuoden väliin, jos en pääse Helsinkiin tai Turkuun. Ja voihan se olla etten pääse Jyväskylään ja Ouluunkaan, jolloin tätä ongelmaa ei tule lainkaan ;)

Aion ehdottomasti muuttaa loppukesästä pois kotoa, jos jään Suomeen. Kunhan nyt vaan saisin ne pääsykoetulokset, että voisin alkaa miettiä tulevaa - siihen kun on enää pari kuukautta aikaa... Jos jään Suomeen, menen todennäköisesti Turkuun avoimeen yliopistoon lukemaan bilsaa (tietysti). Avoimeen ei juuri saa tukia, eli Helsinkiin mulla ei oo varaa muuttaa ilman opiskelupaikkaa ja opintotukea. Olen kyllä täysin varma, etten pääse Helsinkiin muutenkaan, eli olen sopeutunut ajatukseen, että Turku on ainoa mahdollisuuteni. Toivon siis vain, ettei Turkukin vetäis mattoa jalkojen alta... 

Yksi vaihtoehto on lähteä ulkomaille esimerkiksi matkustelemaan ympäriinsä laajemmalla kaavalla, tai sitten voisin lähteä reilaamaan ympäri Eurooppaa pidemmäksi aikaa yksin tai ystävien kanssa. Olen myös etsinyt ja löytänyt erilaisia vapaaehtoistyöohjelmia, joiden kautta voisin päästä ulkomaille osallistumaan esimerkiksi luonnonsuojelutehtäviin Afrikassa tai Etelä-Amerikassa. Eli nämäkin vahtoehdot ovat välivuoden osalta voimassa. Jos sattuisin viettämääm välivuotta ulkomailla (paitsi kevättä, jolloin edessä on taas valmistautuminen pääsykokeisiin), en tietenkään hankkisi omaa kämppää täältä Suomesta, eli tavarani saisivat roikkua poissaoloni aikana vielä vanhempieni nurkissa.

Että sellasta... Saa nähdä, miten käy :D

Nyt lähdetään likkojen kanssa töihin (teen kahta työtä isäni vastaanotolla - viikot oon siellä hommissa apulaisena ja viikonloppusin siivoajana) ja illalla vois vaan rentoutua muun muassa Espanja-Italia -ottelun parissa ;)

Rentouttavaa sunnuntaita!

Yours, anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti