sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulusuunnitelmia

Iloista sunnuntaita :) Okei, nyt ei ulkona kyllä oo enää niinkään iloinen ilma, mutta aamuinen auringonnousu oli kyllä kaunein vähään aikaan näkemäni. Heräsin siihen oranssiin valoon, joka tulvi huoneeseen, vaikka sälekaihtimet olivat kiinni. Se näky verhojen toisella puolella oli aika uskomaton. Koko piha oli kevyessä huurteessa ja kaikki vaaleanpunaisen ja oranssin sävyt iski vasten kasvoja niin kirkkaina, että oli pakko siristää silmiä ja kattoa hetkeks poispäin. Ne oli ennemminkin sellasia epätodellisia syksyisen aamun sävyjä, kuin joulukuun aamuaurinkoa, mutta kaunista yhtä kaikki. Hyvä alku päivälle, sanoisin :)


Nää joulukuun plusasteet ja vesilätäköt alkaa pikku hiljaa huolestuttaa. Mun mielestä myös kotona pitää olla valkoinen joulu, vaikkei me kotona joulua vietetäkään. Ulvilassa ei oo ollut mustaa joulua vähään aikaan, päinvastoin. Parina viime aattona myös täällä on saatu nauttia poikkeuksellisen korkeista kinoksista. En muista montako vuotta viimeisestä mustasta joulusta on, mutta olen onnellinen, että olin myös silloin Lapin kinosten keskellä. Vaikka kyllähän se silti harmitti, että kotikaupungissa ihmiset sai aattona katsella mätänevää ruohikkoa...

Me ollaan tänä jouluna lähdössä kahdeksatta kertaa pois kotoa. Seitsemän kertaa näistä ollaan oltu Lapissa, vuonna 2009 sen sijaan oltiin Brasiliassa koko joululoma. Me ollaan vietetty jouluja Ylläksellä, Rukalla ja Levillä. Joissakin näistä ja monissa monissa muissa ollaan käyty myös muulloin, kuin jouluna. Laskettelu on ollut ihan kakarasta asti suuri osa meidän elämää, ja mikä sen parempaa kuin saada nauttia siitä joulun aikana :) Tänä vuonna mennään jo neljättä kertaa Leville, ei tosin peräkkäisinä kertoina. Viime jouluna oltiin Levillä myös, mutta sitä edellinen joulu meni Brasiliassa ja sitä edeltävät kaksi joulua Ylläksellä ja Rukalla. Levi on silti kyllä aina ollu mun ehdoton suosikki!

Tänä jouluna meillä on taas edessä pitkä ajomatka ja ihana viikko uudessa mökissä, jossa ei olla ennen käyty. Meillä on joka vuosi eri mökki, koska on kivaa että on edes jotain vaihtelua, vaikka laskettelukeskus onkin sama. Tässä pari kuvaa tämän joulun mökistä. Kuvat on otettu mökkejä vuokraavan firman sivuilta!

Ikävä kyllä mökistä on vain kesällä otettu kuva :D

Alakerran olohuone

Keittiö

Yläkerran pieni olohuone
(Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi)
Sellanen tapaus :) Mökki näyttää isolta, sillä se on kymmenelle hengelle tarkoitettu. Kyse ei oo siitä, että haluttais välttämättä näin iso mökki, vaan siitä, että meillä on kaks koiraa mukana. Koiria ei luonnollisestikaan saa viedä mihin tahansa vuokramökkiin, ja siksi koirien kanssa matkustavilla valikoima on rajallinen. Me oltiin tänä vuonna yllättävän myöhään liikkeellä näissä varausasioissa, joten pienempää koiraystävällistä mökkiä ei ollut tarjolla. Tää mökki oli siis pakko valita, koska joulua ei ole ilman meidän koiria! Tosin tää mökki kelpaa meille enemmän kuin hyvin, sehän on ihan mielettömän kaunis :) Lisäks suuri koko mahdollisti myös sen, että voidaan ottaa Kali mukaan ;) Voin jo kuvitella meidät kaikki sinne...

Jouluaatto kulkee meillä suurin piirtein sen perinteisen kaavan mukaan. Aamulla syödään puuroa ja istutaan yhdessä keittiössä aamutakeissa ja villasukissa. Aamupäivällä, siinä vaiheessa kun monet katsoo jouluaaton tv-ohjelmia tai koristelee esimerkiksi kuusta, me lähdetään rinteeseen. Aattona rinteet on yllättävän pitkään auki, mutta me ei yleensä lasketella sinä päivänä muutamaa tuntia pidempään :) 
 Kun palataan rinteestä mennään saunomaan: ensin naiset ja sitten miehet. Saunan raikkaana on kiva kattella jouluohjelmia ja syödä pipareita tai joulutorttuja ja juoda glögiä. 
 Päivä kuluu jutellessa, koirien kanssa ulkoillessa ja lukiessa hyviä kirjoja. Illalla syödään jouluateria: kinkkua, laatikoita, salaatteja, perunoita ja muuta perinteistä jouluruokaa. Lyhyen ruokalevon jälkeen alkaa lahjojen avaaminen. Pikkuveli jakaa lahjat kaikille omiin pinoihin, mistä jokainen sitten avaa vuorotellen yhden lahjan. Tapana on siis, että jokainen näkee, mitä muut saavat, ja lahjan antanut voi selittää, mistä moinen idea :D Henkilökohtasesti lahjojen avaaminen on mun mielestä paras vaihe, koska lahjojen antaminen on niin ihanaa :)
 Loppuilta menee lahjoja ihastellessa ja kokeillessa. Esimerkiksi jonkun lahjaksi saama peli joutuu todennäköisesti heti käyttöön ja uusi kirja luettavaksi. Iltaglögi ja joulutortut, piparit ja suklaat kuuluvat siihen hetkeen ennen suihkussa käyntiä ja uuteen pyjamaan pukeutumista. Jouluaattona me valvotaan usein vaihtelevasti, mutta ei silti kovin myöhään, sillä aamulla rinteet ja lumi odottavat taas :)


Että sellainen joulu taas odotettavissa, mitenkäs teillä? Saatte selittää lyhyemmin kuin minä :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti