tiistai 17. huhtikuuta 2012

Bussitarina ja vapaapäiviä

Jees, eli viikonloppu meni enemmän tai vähemmän kuumeisena kotona ja välillä kavereiden kanssa. Eilen käytiin päivällä töissä ja tytöt heitti mut sitte suoraan Porin linja-autoasemalle, mistä bussi lähti jälleen kohti Helsinkiä kello 14. 

Bussimatkasta mun on pakko kertoa teille yksi juttu. Istuin siis siellä ihan takimmaisella rivillä, missä on kolme penkkiä vierekkäin. Siinä vieressä on bussin vessa, jossa matkustajia kävi vähän väliä siinä alkumatkan aikana. Yhdessä vaiheessa havahduin sitten kirjani parista siihen, kun alkoi kuulua ihan hirveän lujaa veden lorinaa. Katoin sitä vessaa, mutten huomannut mitään erikoista. Tää ääni ei sitte kuitenkaan loppunu ja nousin oikeen seisomaan, että nään kunnolla. Sitte tajusin, mistä se ääni tuli: vesi vyöryi sieltä oven alta käytävälle. Se oli ihan puhdasta, ilmeisesti vessan huuhteluvettä - luojan kiitos ei likavettä. Kipitin sitten sinne bussin etuosaan selittämään kuskille mitä tapahtuu. Se totes, että niin tapahtuu aina välillä, että avaapa se ovi ja yritä nostaa sitä huuhtelupoljinta ylöspäin, koska se on todennäköisesti jäänyt huuhteluasentoon. Noh, reippaana tyttönä sitten kiiruhdin takasin sinne vessalle ja avasin oven - lattialla oli reilu 5cm kerros vettä, joka oven auetessa valui pitkin bussin käytävää. Yritin nostaa poljinta ensin jalalla, sitten vastentahtoisesti käsillä, mutta ei se liikkunut mihinkään. Koko tän ajan bussin muut matkustajat istua töllöttivät, kaikki suurinpiirtein 180 asteen käännöksen tehneinä katse käännettynä suoraan kohti bussin takaosaa. Mutta kuten voi odottaa, kukaan ei nostanut persettään. Lopulta kuski pysäytti bussin jollekin pysäkille maantien varteen ja tuli auttamaan. 10 minuuttia se hääräili sen polkimen parissa, kunnes lopulta vedentulo lakkasi. Vessa sitten suljettiin loppumatkan ajaksi :D Tää on siis mielenkiintosinta, mitä mulle on aikoihin tapahtunut. Siksi oli pakko jakaa.

Flunssa on melkein tiessään, mutten silti vielä tänään viittinyt lähteä lenkkeilemään, vaikka halu oli kova. Huomenna aion kuitenkin suunnata lenkkipoluille, vaikka edes ihan kevyelle kierrokselle näin aluksi. Suunnitelmissa olis myös käydä keskustassa ostamassa juoksuhousut, joita kattelin jo viime viikolla, mutta joita en rahatilanteeni takia raaskinut ostaa. Huomenna ei myöskään ole kurssia, joten ehdin hyvin kaupungille ja lenkkeilemään, vaikka luettavaakin on paljon. Myös keskiviikko on kokonaan vapaa :) Torstaina on ensimmäinen Ekologian ja ympäristöekologian tunti, ja perjantaina lähden taas kotiin :D Tällä kertaa siksi, että porukat lähtee keskiviikkona Pariisiin ja mummi (eri mummi kuin se, jonka luona nyt asustelen) tulee meille huolehtimaan pikkuveljestäni. Äiti pyysi mua tulemaan viikonlopuksi kotiin, ettei mummin tarvi hoitaa koiria ja pikkuveljeä yksin, kun se on itsekin puolikuntoisena kovan flunssan jäljiltä. Eli jos nyt vielä yhdet neljätuntiset bussimatkat jaksaisi istua... Sitä seuraavana viikonloppuna en sitten kyllä enää tule (enkä sitä seuraavana, enkä sitä seuravana...) ja se on varma :D

Huippua viikonalkua kaikille!

Yours, anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti