keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kurssijuttuja ja kuvia

 Tänään oli siis tän viikon viimenen kurssikerta. Kolme iltaa tässä on nyt tullut vietettyä tuolla Etu-Töölön lukiolla ja oon oppinu ihan hirveesti! Tai en oikein tiedä oonko varsinaisesti oppinut mitään uutta, mutta oon oppinu hahmottamaan kokonaisuuksia ja asiat on muutenki palautunu hyvin mieleen, vaikka oon omassa lukemisessa vasta ihan alkumetreillä näin ylppärikevään jälkeen :)


Tänään kurssilla käytiin läpi Ruuansulatus ja ravinnontarve, Vesitasapaino ja kuonaneritys ja Iho.Tässä pari kuvaa mun tekemistä muistiinpanoista tältä illalta :) Muistiinpanojen tekemiseen ei siis tosiaan kannata tuhlata aikaa kovinkaan paljon, sillä kuunteleminen on aina tärkeintä. Siispä poimin ylös vain tiettyjä asioita, joita opettaja puhuessaan mainitsee. En siis missään vaiheessa kopioi tekstiä PowerPoint-esityksestä :D Opettajien kalvot ovat sitä paitsi luettavissa meidän Oppimisympäristössä, eli Moodlessa :) Tosin pakko myöntää, että silloin tällöin kirjoitan ylös myös asioita, jotka tiesin jo ennestään, mutta joita pidän tärkeimpinä :D



En tosiaan panosta tähän :D
Käsialakin on mitä on :D

Tänään ennen kurssin alkua meille puhui meidän tuutori, joka on nyt opiskellut vuoden biologiaa Helsingin yliopistossa :) Jotenkin lohduttavaa nähdä, että joku niinkin tavis voi päästä sinne sisään :D Että ei kai tarvi olla mikään yli-ihminen, jotta vois tulla hyväksytyksi... Tän tuutorin ansiosta aion myös huomenna käydä ostamassa yhden bilsan kirjan kirjakaupasta. Se on kuulemma kaikista lukion biologian kirjasarjojen ympäristöekologian kirjoista paras ja selkein.

Sitten pari kuvaa mun omista, kotona tehdyistä muistiinpanoista :D Nää kaks seuraavaa on melko tekstipainoitteisia, mutta molempien sisältö onkin äärimmäisen laaja :D Tässä ekassa onkin 400 miljoonan vuoden ajalta kasvien ja eläinten evoluutiota tiivistettynä :D Auttoi ihan hirveesti saada se paperille tässä muodossa, ymmärsin kokonaisuuden ihan uudella tavalla! Siinä on siis kaksi aikajanaa (toinen kasvien ja toinen eläinten evoluutiosta) ja sitten pääpiirteitä jokaisesta eliöryhmästä. Noi paksut katkoviivat puolestaan kuvaa luonnonmullistuksia tuolla väleillä (hirmuliskojen sukupuutto ja noin poispäin) ja alhaalla sitten lukee maailmankaudet :) Tiedän, ettei ketään kiinnosta, mutta oon vaan niin innoissani :D Meni muuten tasan kolme ja puoli tuntia tän vääntämiseen. Klikkaamalla saa isommaksi!


400 miljoonaa vuotta...

Tää toinen sitten taas kuvaa maailman synnyn. Alkaa jostain 3,8 miljardin vuoden takaa ja päättyy vallitsevaan tilanteeseen 700 miljoonaa vuotta sitten :D Tässä siis vielä isompi aikaväli kuin edellisessä :D

Maailman synty by Anni (älkää ihmetelkö tota sinista kiemuraa. Se on sivunumero 6, jonka tein paperin ollessa ylösalaisin. Ei menny ihan kohdilleen..........)

Kurssimateriaalikirja


Yllä kuva kurssimateriaalikirjasta, joka saatiin maanantaina kurssin alkaessa :) Kuten kannesta näkee se sisältää siis teorian, eli tiivistettynä koko lukion biologian oppimäärän ja vanhat valintakokeet mallivastauksineen. Alla kuva yhdestä aukeamasta, johon tein myös ahkerasti merkintöjä luennolla :D




Tällasta tänään :) Jos muita ei kiinnosta, niin varmasti ainakin niitä, jotka ovat hakemassa bilsaa lukemaan. Tiedän, että teitäkin siellä lukijoissa on! :D Joten tsemppiä lukemiseen ;)

Huomenna meen aamulla kaupungille ja käyn ostamassa muun muassa sen edellä mainitun kirjan. Sitten 14.30 lähtee juna kotia kohti, ja Tampereen vaihdon jälkeen pitäis junan saapua Poriin klo 17.48 :) Kotiin viettämään pääsiäistä. Eli suomeksi halailemaan koiria ja hengaamaan kavereiden kanssa!

Yours, anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti