keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Yliopistoja

Kirjottelen nyt ihan näin iltani iloksi, kun ei oikeen vielä tee mieli mennä nukkumaan... Nukuinki tossa päivällä pari tuntia, vaikka piti lukea matikkaa. No, ei sen niin väliä, pääsin kuitenkin matikassa sitten herättyäni yli puolen kirjaa eteenpäin :)

Pari päivää on menny aika tiiviisti selaillessa yliopistojen sivuja ja etsiessä tietoa kyseisistä kaupungeista. Ne teistä, jotka luki mun ja Iipun PieniäHetkiä - blogia tietääkin, että meinaan hakea lukemaan biologiaa. Biologian yhteisvalinnassa voi hakea neljään eri kohteeseen samalla pääsykokeella. Kaikkiaan näitä mahollisia kohteita on siis kaheksan: neljä eri linjaa Helsingin yliopistossa ja yksi sekä Turun-, Jyväskylän-, Oulun-  että Itä-Suomen yliopistoissa.

Hakiessa yliopistot pitää laittaa siihen järjestykseen, mihin haluaisi mieluiten, ihan niinku jo lukioon haettaessa. Mietinki siis näitä kohteita monelta kannalta, ennen kun osasin laittaa ne järjestykseen. Mietin kaupungin kokoa ja mahdollisuuksia, yliopiston painopisteitä, tiedekuntien määrää, opiskelutilojen kuntoa ja kaiken maailman opiskelijajärjestöjä ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, sekä yliopiston tarjoamia palveluja ja etuja. 

Helsingin yliopisto on mun ykkösvalinta, koska Biologian laitos ja sen sisältämät linjat on mun käsittääkseni siellä monipuolisimmat ja yliopisto näyttää ulkoisestikin parhaalta. Helsingin Biotieteiden laitos on moderni rakennus ja just sellanen, missä tuntis ittes ees jotenki vähän sivistyneeks ja ennen kaikkea motivoituneeks. Plussana tietty se, että Helsinki on pääkaupunkina iso ja tarjoaa eniten vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Toinen plussa on se, että se on suht kaukana kotoa :D Miinuksena sitte taas asuntojen korkeet vuokrat ja ehkä vähän myös se, että Helsingissä tuskin on sellasta samanlaista "opiskelijakaupunki"-fiilistä kuin esimerkiks Jyväskylässä ja Turussa... Tai no, riippuu ehkä vähän missäpäin pyörii :)

Helsingin Biotieteiden laitos

Ilmakuva Helsingin Viikin kampuksesta

Turun ajattelin laittaa kakkoseks, koska siellä kampus vaikuttaa todella yhtenäiseltä ja se on mun mielestä iso plussa. Lisäks kaikki palvelut on todella lähellä yliopistoa ja Turku on kaupunkina viihtysä ja kaunis. En välttämättä ihastunut Turun yliopiston Luonnontieteen talojen ulkonäköön, mutta ehkä selviän siitä :D Se ei vaan ollut yhtä kaunis kun Helsingin Biotieteiden laitos :D Enkä sitä paitsi löytänyt yhtäkään kunnon kuvaa kyseisten talojen sisätiloista, joten paha siitäkään sanoa mitään... 
Turussa asunnot reippasti edullisempia ja opiskelijafiilistä ilmeisesti löytyy :D


Turun yliopiston Luonnontieteiden talot

Seuraavaks tulis varmaan Jyväskylä, joka vaikuttaa kyllä ihan kivalta, mutta en vaan kaupunkina oo siitä kovin innostunut. Voi olla, että mulla on siitä vaan vääränlainen kuva, joten eihän sitä ikinä tiedä vaikka ihastuisinkin siihen täysin, jos sinne päätyisin :) Jyväskylää kehutaan nimenomaan opiskelijakaupunkina, joten se on aina hyvä juttu. Lisäks kampus näyttää ainakin kuvien perusteella kauniilta ja yhtenäiseltä, sillä erilliset kampukset on yhdistetty sillalla, mikä lyhentää matkaa niiden välillä reippaasti, kun ei tarvitse kiertää rantaa pitkin :) 
Jyväskylässä houkuttelee myös runsaat liikuntamahdollisuudet yliopistolla, sillä Jyväskylässä on Suomen ainoa liikunta-alan koulutus- ja tutkimusyksikkö.



Viimeiseksi laitan Oulun, mutta en jaksa siitä nyt sen enempää höpistä, sillä toivon, etten sinne joudu :D En halua pohjoiseen, vaikka yliopisto olisikin hieno. Tuottaa varmaan huonoa onnea sanoa niin... Ihan varmaan oon siellä syksyllä kun en muuallekkaan pääse :D

Eipä mulla muuta nyt, eikä varmaan tarvikaan olla :)

~anni

4 kommenttia:

  1. Tuli mielee täs lukies et ootko luopunu kokonaan siit Skotlanti vaihtoehdosta? :)

    VastaaPoista
  2. Enemmän tai vähemmän joo :D Meni maku siihen ku yritin kysyä apua opolta, joka näytti ja kuulosti siltä ettei sitä vois vähempää kiinnostaa... Käski lähettää sähköpostia sinne ja kysyä sieltä kaikki ne asiat mistä en saanu selvää vaikka kuinka selasin nettisivuja.

    Oon kumminki miettiny, että jos ja kun pääsen yliopistoon, niin haluan ainakin sitä kautta sitten päästä ulkomaille vaikka vuodeksi vaihtoon opiskelemaan :) Sitä kautta voi sitte tulevaisuudessa olla helpompi siirtyä kokonaan ulkomaille opiskelemaan. Eli joo, oon periaatteessa luopunu Skotlanti-ideasta, ainakin toistaseks :) Sinne pitäs muutenki hakea ens viikkoon mennessä, koska hakuaika umpeutuu sillon.

    Ehkä joskus myöhemmin sitte ulkomaille :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa tosi kannustavalta... Mut se on totta et ehkä sit on helpompi lähtee pidemmäks aikaa ku on eka ollu just vaihdossa ja uskon et sulla on kyl hyvä mahdollisuus päästä iha töihinki johonki tai ainaki mitä oon ymmärtäny et toi kielten puhuminen onnistuu aika hyvin :)

    VastaaPoista
  4. Haha, joo kyl kielet on mulla ehdottomasti se vahvin puoli :D Englanti nyt on se, minkä oon aina hallinnu parhaiten :) Haluisin myös oppii viä vaik mitä kielii, varsinki espanjaa enemmän ku sen 5 kurssia mitä kävin lukion ekal ja tokal :D Suunnitelma olis joskus muuttaa ulkomaille töihin, koska tuntuu, että sopisin sinne paremmin...

    VastaaPoista